Servion Hypotheken

Hypotheek voor ondernemers

Je droomt er al tijden van om een pand te kopen voor je bedrijf. Na lang zoeken is het eindelijk zo ver: je hebt het perfecte bedrijfspand gevonden. Je wil dit pand dolgraag kopen om hier je hoofdkantoor van te maken, maar je bent geschrokken van het energielabel. Energielabel F belooft niet veel goeds voor je energierekening.

Dat het pand energielabel F heeft, betekent niet dat je jouw zoektocht naar een geschikt bedrijfspand voort moet zetten. Je kunt het energielabel namelijk zelf verbeteren. Hier hoef je enkel de juiste energiebesparende maatregelen voor te nemen.

Een bedrijfspand duurzamer maken

Er zijn diverse manieren om een niet-duurzaam bedrijfspand duurzamer te maken. Ten eerste kom je al een heel eind met een goede isolatie. Door de gevel, de vloer en/of het dak van het pand te isoleren, gaat er minder warmte verloren. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken voor een aangename temperatuur. Je pand is energiezuiniger en je zakelijke energierekening gaat flink omlaag.

Verder kun je ook in zonnepanelen, een duurzame ketel en andere energiebesparende maatregelen investeren. Maar hoe betaal je dit soort verbeteringen? Daar zijn diverse mogelijkheden voor. Eén van deze mogelijkheden betreft het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers.

Je zakelijke hypotheek verhogen

Om jouw bedrijfspand te kunnen kopen, sluit je een hypotheek af. Particulieren mogen maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen en bij ondernemers is dit ook het geval. Je zou dus denken dat het niet mogelijk is jouw hypotheek te verhogen om het bedrijfspand te verduurzamen.

Toch kan dit wel. Als je kunt aantonen dat je extra geld in jouw bedrijfspand wil steken om het pand energiezuiniger te maken, mag je namelijk meer geld lenen. Jouw maximale hypotheek is in dit geval niet 100 procent van de woningwaarde, maar 106 procent van de waarde van het pand. Dit betekent dat er enkele tienduizenden euro’s vrijkomen. Dit geld kun je gebruiken voor het verduurzamen van je bedrijfspand.

Niet alle hypotheekverstrekkers bieden een hypotheek van maximaal 106 procent aan. Benieuwd bij welke hypotheekverstrekker je wel meer geld kunt lenen? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur. Deze expert helpt je de beste zakelijke hypotheek te vinden en deze direct af te sluiten.

Andere financieringsmogelijkheden

Naast het verhogen van je zakelijke hypotheek, zijn er nog enkele andere financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je bedrijfspand. Je kunt bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met deze hypotheek kun je ook een energiebesparende verbetering aan je bedrijfspand financieren. Daarnaast kun je ook een lening afsluiten om je bedrijfspand duurzamer te maken. Hierbij heb je de keuze uit diverse leningen, waaronder de energiebespaarlening, de regionale duurzaamheidslening en de leningen van GreenLoans.

Mogelijk heb je recht op subsidie voor het verduurzamen van je bedrijfspand. Dit kun je controleren in de Energiesubsidiewijzer.

Meer weten? Maak een afspraak met een adviseur

Wil jij jouw perfecte bedrijfspand graag duurzamer maken? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Onze adviseurs kunnen je niet alleen meer vertellen over het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers, maar ook over de andere financieringsmogelijkheden die op deze pagina genoemd worden.

Ontmoet je een van onze adviseurs, dan kom je er vanzelf achter of het verduurzamen van jouw bedrijfspand realistisch is. En zo ja, dan weet je ook direct hoe je deze energiebesparende maatregelen het beste kunt bekostigen.